Inner Balance Almere

​Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskundige behandelingen bij Inner Balance Almere

Als natuurgeneeskundige therapeut werk ik vanuit de 5 natuurgerichte principes.

De werkvormen die ingezet worden zijn zijn altijd een combinatie van verschillende methoden. Wat is de klacht, wat is de oorzaak van de klacht, maar ook naar leefstijl en voeding wordt gekeken.

Lichaamsgerichte behandelingen. (Trigger Point, Shiatsu, Voetreflexologie, Bindweefsel, Fascia Release, Amma Energetische massage therapie, Massage bij Kanker) 

 

Massage Therapie - Reflexzone - Drukpunt/Shiatsu - Bindweefsel

Inner Balance Almere biedt verschillende behandelingen aan om te helpen met fysieke en geestelijke klachten. Bij lichaamsgerichte behandelingen staat vaak het lichaam centraal. Fysieke klachten kunnen aangepakt worden met lichaamsgerichte behandelingen, 

Echter de verbinding tussen lichaam en geest kan gelegd worden door massage. Door trauma en ziekte kan deze verbinding geblokkeerd zijn. Massage helpt om deze blokkade op te heffen en balans te creëeren tussen lichaam en geest.

Ik ben getraind in de volgende vormen van massage / lichaamsgerichte behandeling

Voeding

De juiste voeding houdt ons gezond en in balans. Wat is de juiste voeding? Dat  voor iedereen anders.

Voeding en leefstijl kan bij klachten een enorm verschil maken.


Voor voedingsadviezen bij klachten zoals darmklachten, hormonale klachten, overgang, reumatische klachten kunt u ook terecht.

Trigger Point

Triggerpoints zijn spierknopen die in actieve staat pijn veroorzaken: lokaal of op hele andere plekken in het lichaam. Deze spierverkrampingen zijn ontzettend vaak een bron van pijnklachten aan spieren en gewrichten.

Massage Therapie

Massage Therapie. Voor specifieke medische klachten zoals nek en schouderklachten, whiplash,  rugklachten en andere (chronische) klachten of klachten aan fascia en bindweefsel. Ook medial taping kan worden ingezet.

Massage therapie is ook om contact te leggen met wat ons onderbewuste ons via het lichaam duidelijk maakt

Medische Massage

Gericht op een specifiek probleem. Denk bv aan frozen shoulder, RSI, tennis/golfers elleboog, achillespees blessure.Het is een korte behandeling gericht op dit specifieke probleem.
Medical Taping kan hierbij ook ingezet worden.

Klassieke massage

Ter ontspanning maar ook om de spieren los te maken

Zwangerschapsmassge

Tijdens een zwangerschap verandert het lichaam enorm. Een prachtig proces. Een massage kan het lichaam ondersteunen bij klachten aan bv nek, schouders, bekken en rug. Daarnaast is het ook een bijzondere moment om contact te maken met het ongeboren kindje.

Reflexologie

Techniek waarbij punten op de voeten en handen gestimuleerd of gedraineerd worden. Via deze punten verloopt het signaal via de reflexbanen door het lichaam. Het hele lichaam kan beïnvloedt worden via deze methode.

Wervelcorrecte dmv Dorn Breuss

Bijna iedereen heeft beenlengte verschil. Dat kan minimaal zijn, waardoor je er weinig last hebt. Het komt echter ook voor dat de verschillen wat groter zijn. Daardoor staan je bekken scheef, waardoor je wervelkolom niet helemaal recht staat. Dit kan weer zorgen voor pijn en beperking in je bewegingen.

Met de Dorn-methode behandelen we op een zachte manier je wervelkolom en pijnlijke gewrichten. Na het richten van de wervels, wordt de behandeling afgesloten met een Breus-massage. Dit is een massage gericht op het goed functioneren van de tussenwervelschijven.

Het is belangrijk om na deze behandeling 2 tot 3 dagen inspanningen en zwaar tillen te vermijden. Gedurende 3 tot 7 dagen kan er wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet dan namelijk nog wennen aan de gecorrigeerde stand. Meestal zijn er 3 of 4 behandelingen nodig voordat het lichaam de nieuwe stand helemaal aanneemt. Voor kinderen is deze veilig en heel effectief, omdat hun lichaam in de groei is en nog makkelijk een nieuwe stand kan 

De Dorn-behandeling kan effectief zijn bij:

 • nekklachten
 • rugklachten
 • hoofdpijn
 • rsi

Amma Therapie

Een energetische massage. Combinatie van acupressuur en reflexzone. De banen die door je lichaam stromen en je energie geven noemen we meridianen. Amma-therapie zorgt ervoor dat de energie goed door de banen kan blijven stromen en de blokkades worden opgeheven. Met behulp van bepaalde technieken worden deze energiebanen gestimuleerd en zet ik jouw lichaam aan het werk om een betere balans te vinden. De therapie kan ondersteund worden door moxa en voedingsadviezen.

Amma-therapie kan ondersteunend zijn voor:

 • pijn door chronische aandoening
 • pms en menstruatieklachten
 • hoofdpijn
 • slaapproblemen
 • menopauze
 • stress
 • spijsverteringklachten

 

Cupping

Het afvoeren van afvalstoffen door middel van rubberen cups. Een oude oosterse behandeltechniek om pijnen en klachten te bestrijden

Aandacht bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte die je leven compleet op zijn kop zet. Het is lichamelijk en geestelijk een heftige ervaring. De ziekte neemt je leven over en de behandeling laat vaak ook sporen achter.

Natuurgeneeskunde kan helpen bij het ondersteunen van deze ziekte. Het kan de symptomen zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst en stress verminderen. Door de complementaire aanpak van gesprek, voeding en aanraking maak je weer verbinding met jezelf en kan je het lichaam helpen tijdens dit proces.

Inner Balance Almere is aangesloten bij Netwerk Massage bij Kanker. De leden van dit netwerk hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd om kankerpatiënten te ondersteunen. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent.

Coaching & Mindfulness

Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten is er vaak veel meer aan de hand. De oorzaak zit soms dieper en is van mentale aard. Het zijn vaak niet de dingen die we doen, maar hoe we ze doen.
Stel jezelf eens de vraag hoe vaak je tijd neemt om even te ontspannen en je geest leeg te maken. Voor bijna iedereen zal het antwoord op die vraag: ‘te weinig’ zijn. En heb je er wel eens over nagedacht wat je drukke leven met je lichaam doet?
Coacing kan helpen om meer grip te krijgen op stress en (stress) gedachten. Met praktische handvatten kan je elke dag aan de slag om wat meer rust in je hoofd en je lijf te ervaren. Vaak werk ik met oefeningen vanuit de mindfulness
Lichaam en geest hebben beiden de juiste voeding nodig. Hieraan wordt bij Inner Balance altijd aandacht besteedt.