Inner Balance Almere

​Praktijk voor Natuurgeneeskunde

“Zorg voor je lichaam,
het is de enige dat je hebt"

Inner Balance Almere, Praktijk voor Natuurgeneeskunde

 

Inner Balance werkt volgens de 5 pijlers van de natuurgeneeskunde. Uw klacht wordt dan ook op deze manier benaderd.

De diverse werkgebieden van Inner Balance worden apart of tegelijkertijd ingezet. Tijdens de intake wordt er gekeken daar de klacht, leefstijl, omstandigheden, voeding en stress. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 5 natuurgerichte principes

Inner Balance Almere, Natuurgeneeskunde, Massage Therapie, Dorn, Fascia, Voedingsadvies, Coaching, Mindfulness, Amma

Elke behandeling is gebaseert op een holistische visie. De mens zien we daarbij als een geheel. Voordat we beginnen met de behandeling, loop ik eerst de 5 natuurgerichte principes met je door. Pas daarna stel ik een behandelplan voor. Mocht blijken dat uw klacht beter door een arts of andere behandelaar bekeken kan worden, zal ik dat ook met u bespreken.

Praktijk Inner Balance Almere geeft ook massage bij kanker om de pijn te verlichten;

1. De basis van het leven is energie

Alles op aarde, maar ook daarbuiten, bestaat uit energie. We hebben dan ook verschillende soorten energie nodig: energie die bestaat uit vitaminen en mineralen (bouwstoffen die we vinden in voeding) en de vitale of levensenergie die door ons lichaam stroomt.

2. Prikkeloverdracht

Door het gebruiken van verschillende vormen van massage, zoals een medische massage of Trigger Point Therapie wordt prikkeloverdracht gegeven aan je lichaam. Dat houdt in dat er boodschappen worden verstuurd via de zenuwvezels van en naar de huid, skeletspieren, ingewanden en hun verbinding met het centrale zenuwstelsel.

Met prikkeloverdracht kan er veel bereikt worden, zoals:

  • verbeteren van bloed- en lymfecirculatie
  • stimuleren van het hormoonstelsel door het vrijmaken van hormonen
  • behandelen van bindweefsel- en reflexzones: door het prikkelen hiervan geeft het centrale zenuwstelsel een directe impuls aan het orgaan dat verstoord is
  • behandelen van spieren, pezen en hun aanhechtingen
  • gebruik maken van neuromusculaire mechanismen (bijvoorbeeld bij spierziekten) binnen het lichaam
  • behandelen van meridianen binnen het lichaam: op elk van deze meridianen in je lichaam bevinden zich tal van behandelpunten die effect hebben op je organen en mentale gesteldheid
  • het gebruik van etherische oliën die elk een specifiek lichamelijke en geestelijke reactie opwekken

3. Drainage

Met drainage maken we de cliënt bewust met welke toxische belasting hij of zij te maken heeft. Vaak zijn dat externe factoren, zoals je werk- en leefomgeving, cultuur en opvoeding. Hier kan niet direct iets aan worden gedaan.

Waar je wél invloed op kan uitoefenen zijn een aantal verschillende factoren, waaronder stressfactoren. Ik maak je hiervan bewust en samen gaan we hier eventueel verandering in aanbrengen.

Massage zorgt voor een verbeterde circulatie  waarbij de (schadelijke) afvalstoffen beter door het lichaam worden afgevoerd. Een van de mentale effecten van een (medische) massage bestaat uit ontspannen en het loslaten van gedachten. Daarmee laat je dan tijdelijk ook de negatieve gedachten en stress los. Door impulsen te geven aan het lichaam en de afdrijvingspunten die zich bevinden op de meridianen, zetten we je lichaam aan het werk waardoor het overgaat tot herstel en balans.

Inner Balance, Natuurgeneeskunde, massage therapie, trigger Point, coaching, Mindfulness, Massage bij Kanker,Voedingsadvies

4. Voeding

Zowel je lichaam als je geest hebben een goede voeding nodig. De geest wordt niet gevoed met stoffelijke bouwstoffen, maar door het opslaan van ervaringen. Emoties worden opgeslagen in ons geheugen en in ons lichaam. Daarom kunnen negatieve ervaringen die je in je jeugd hebt opgelopen later voor veel lichamelijke klachten zorgen. Jij ondervindt er op een dagelijkse basis misschien geen last meer van, maar je geest en lichaam wel.

Je geest heeft behoefte aan positieve energie. Spiritualiteit en religie zijn voorbeelden. Ook yoga, Tai Chi of goede ademhalingsoefeningen dragen hieraan bij. Hou je van sporten of wandelen in de natuur? Dan zit je op de goede weg. Ook dit levert een positieve bijdrage aan je geestelijk en lichamelijk welzijn.

Je lichaam heeft in de juiste hoeveelheden voedingsstoffen, vitamines en mineralen nodig om goed te functioneren. Het is belangrijk voor mij om een beeld te krijgen van jouw dieet. Op basis hiervan kan ik kijken naar de orgaanfuncties en hoe je dieet invloed heeft op je organen.

Inner Balance Almere, Natuurgeneeskunde

5. De psyche

Om te achterhalen wat precies je werkelijke klacht is, moeten we niet alleen kijken naar het lichamelijke aspect, maar ook naar jouw emoties. In het intakegesprek neem ik een anamnese af, waardoor er een beeld ontstaat van de klacht. Dit houdt in dat ik je gericht vragen ga stellen over de voorgeschiedenis van de klacht, de beschrijving van de klacht en eventuele ziektegeschiedenis. Het komt meer dan eens voor dat een cliënt binnenkomt met een klacht dat uiteindelijk niet de oorzaak van de pijn blijkt te zijn.

Samen gaan we werken aan deze onderliggende klacht. Je komt dichterbij je zelf. Je leert voelen, kennen en herkennen. 

Inner Balance Almere, Natuurgeneeskunde